U bent hier: Home  »  Blog

Terugblik: Meet the judge

Op 14 maart jl. bezocht een groep van 28 tolken en vertalers de rechtbank in Arnhem. Met deze activiteit konden de deelnemers punten voor de permanente educatie (PE) verdienen. Beëdigde tolken en vertalers moeten iedere 5 jaar 80 PE-punten verzamelen om hun beëdiging te behouden. 

De groep bestond uit leden van het Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers (NGTV) en vooral de NGTV-kring Arnhem-Nijmegen was ruim vertegenwoordigd. 

De bijeenkomst duurde een hele dag en was georganiseerd door Albers Vertalingen. De dag droeg de naam Meet the Judge en stond in het teken van het civiele recht en het strafrecht. Na een boeiende en levendige inleiding door rechter mevrouw Meijer bezochten de deelnemers in de middag een aantal zittingen waarin diverse zaken werden behandeld. 

Alle deelnemers bleken na afloop zeer tevreden over de inhoud en het verloop van deze belevingscursus. "Dat smaakt naar meer", aldus een van de deelnemers, "want het was een fantastische dag. Goed om ook eens te zien en te horen hoe onze vertalingen in de rechtbank worden gebruikt. En ik heb weer een aantal nieuwe rechtsbegrippen geleerd. Dat is altijd handig, zeker als je zoals ik regelmatig juridische teksten vertaalt." 

Er zijn plannen om de dag in het najaar een vervolg te geven. Wil Albers denkt aan een dag waarbij het accent vooral op het publiekrecht en het familierecht gelegd zal worden.

Copyright Albers Vertalingen 2015 - 2023 Disclaimer | Voorwaarden | Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design